Ock

ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) proje etkinlikleri kapsamında Ulaş İlçe Müftülüğü personelleri  tarafından  okulumuz konferans salonunda KUDÜS konulu konferans düzenlendi.

Ara

Allah Yolunda öldürülenlere ölü demeyin onlar diridirler fakat siz onları göremezsiniz. (Bakara S. 154) Pençe Kilit operasyon bölgesinde 22 aralık 2023 tarihinde şehitlik mertebesine ulaşan kahraman askerlerimiz ve  Tüm şehitlerimiz için Okulumuzda cuma namazı öncesinde Yasin-i şerif okundu ve dualar edildi. Yüce Allahtan kahraman şehitlerimize rahmet; ailelerine, yakınlarına sabr-ı cemil ve hayırlı bir ömür, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

Ara

İsrailin 7 ekimden bu yana Filistin ve Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda binlerce filistinli  cocuk,kadın ve yaşlı  hayatını kaybetmiştir. Artarak devam eden  zulüm ve şiddet sonucu can kayıpları artarak devam etmekte ve dünya bu zulum ve haksızlığa seyirci kalmaktadır. Ulaş Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak ; '' Kim bir kötülük görürse onu eliyle değiştirsin. Şayet Eliyle değiştiremiyorsa , Dili ile değiştirsin ona da gücü yetmiyorsa kalbiyle buuz etsin. Hadisi Şerifi ışığında saldırıların başladığı günden bu yana okulumuzda gazze ve filistine destek amacıyla yardım kampanyaları düzenlerenerek toplanan yardımlar ulaş ilçe müftülüğüne gönderilmiş , Okulumuzda filistin ve gazze davasını öğrencilerimize daha iyi kavratabilmek adına pano ve etkinlikler düzenlenerek gazzeye ve filistin davasına olan desteğimiz her zaman okul olarak en güçlü şekilde  devam edecektir.

Ara

İnsan hakları, her bireyin doğuştan eşit, özgür ve onurlu bir şekilde yaşama hakkını içerir. Bu haklar, dil, renk, cinsiyet veya inanç fark etmeksizin tüm insanlar için geçerlidir. Ancak, dünya genelinde hala birçok yerde bu haklara saygı gösterilmemesi ve ihlal edilmesiyle karşılaşıyoruz. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında demokrasi ve insan haklarının önemini benimsetebilmek amacıyla okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Ara

Terör örgütlerinin her türlü zararlı propaganda çalışmalarına karşı öğrencilerimizin bilinçlenmelerine katkı sağlamak amacıyla Sivas Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Bürosunda görevli personel tarafından okulumuz 11. sınıf öğrencilerine yönelik '' Terör , Terörizm , Terör örgütlerinin yapılanması  , Terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri vb. konularda  bilgilendirme yapıldı.

Kas

yi bir öğretmen her şeyi değiştirir. Sizin ektiğiniz iyilikler başak verir, kartopu gibi her geçen gün büyür. “Unutma öğretmenim iyilik unutulmaz. Ben de seni unutmadım.”diyen bir öğrencinizle karşılaşırsanız gözleriniz dolar, sözleriniz donar, yüreğiniz yanar…  Okulumuzda düzenlenen öğretmenler günü programına İlçe Kaymakamımız Sayın Emre ZAFER ve İlçemizde bulunan kurum amirlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Tüm Öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.          ULAŞ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Kas

Okulumda sağlıklı besleniyorum projesi kapsamında Sivas İl Milli eğitim müdürlüğünden görevliler okulumuz öğrencilerine sağlıklı beslenme konulu uzman diyetisyen tarafından eğitimler verildi.

Kas

6-10 Kasım Atatürk'ü anma haftasında öğrencilerimizle birlikte pano hazırladık. Hafta boyunca derslerimizde Atatürk'ün ülkemize neler kazandırdıklarını paylaştık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için öğrencilerimiz program hazırlayıp sundular. Şiirlerle, oratoryolarla ulu önder Atatürk'ü unutmadığımızı, ona olan sevgi ve saygımızı bir kez daha gösterdik. Saygı ve minnetle...

Ekm

Ulaş İmam Hatip Lisesi cumhuriyetimizin 100. yılını etkinliklerle kutladı. Cumhuriyet Bayramı haftası boyunca okulumuzda öğrencilerimiz tarafından yapılan boyama çalışmalarının sergilendiği pano hazırlandı. Sınıflar bayraklarla süslendi. Bir gazete köşesi hazırlanarak öğrencilerimiz Cumhuriyetin ilanı için manşetler hazırladı. 29 Ekim 1923 tarihinde çıkarılan gazetelerin örnekleri sergilendi. Okul öğrencilerimizin hazırladığı yazı ve resimler okul panosuna asıldı. Ayrıca sınıflarda Cumhiriyetin ilanı ile ilgili video izlettirildi. Son olarak da okulumuz konferans salonunda Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında  öğrencilerimizde ''Cumhuriyet ve milli irade'' konulu bilgi yarışması düzenlendi.

yarışmada başarı gösteren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Ekm

ÇEDES projesi kapsamında Öğrencilerimizin millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren fertler olmalarına katkı sağlamak , Peygamber efendimiz (SAV) bizlere bıraktığı değerler ışığında onu daha iyi anlayabilmek onun sünnet ve hadisleri ışığında yaşamak ve yaşatabilmek adına Ulaş Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Mevlid-i Nebi haftası kapsamında İHL meslek derleri ve  din kültürü öğretmenlerimizin koordinatörlüğünde İlçe Protokolünün katılımı ile  Mevlid-i Nebi Programı düzenlendi. Programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.